Responsabilitate socială

Responsabilitate socială

Responsabilitatea socială este o componentă esențială a culturii noastre organizaționale. În acest sens, ne implicăm activ în comunitățile unde se regăsesc magazinele noastre, realizând mai multe programe cu caracter social.


Împreună pentru un viitor mai bun!

...

Protejăm mediul înconjurător prin reducerea consumului de energie electrică BILLA Romania, ca parte a comunităţilor în care e prezentă, dorește să se dezvolte în mod sustenabil (sustainable) în România pentru a putea avea un impact cât de mic posibil asupra mediului înconjurător şi a contribui la conservarea resurselor. Tocmai pentru a proteja natura, în ultimii ani, am realizat sau am susţinut o varietate de proiecte, făcând, în acelaşi timp, o serie de investiţii în magazinele pe care le are în întreaga ţară pentru a reduce cât de mult posibil consumul de resurse. Spre exemplu, încă din anul 2013, am realizat investiţii în sisteme conveny-pack, care sunt utilizate atât pentru instalațiile frigorifice, cât și pentru climatizarea din noile noastre magazine. De asemenea, iluminatul pentru vitrinele frigorifice e doar sub formă de LED, ceea ce oferă o lumină mai bună și un consum redus de energie. Un alt pas important în eforturile noastre de reducere a consumului de energie, a fost reprezentat de însemnat închiderea vitrinelor de carne cu uși din geam, astfel încât temperatura de păstrare a produselor sa fie constantă. Iar, rezultatele nu au întârziat să apară. Conform măsurătorilor făcute după punerea în practică a tuturor măsurilor, consumul de energie electrică a scăzut cu până 20%-30%. Pe lângă toate acestea, am introdus iluminatul sub forma de LED în anexele magazinelor (depozit, camere frigorifice și camere de preparare). Aceste lumini nu sunt poluante, au o durată de funcționalitate ridicată și au contribuit la reducerea consumului de energie cu încă 15%. Eforturile noastre de protejare a mediului înconjurător și de optimizare a modului în care folosim resursele energetice nu se vor opri însă aici. Vom continua să implementăm sisteme și soluții care să scadă cât de mult posibil impactul activităților noastre pe termen mediu și lung, asupra mediului înconjurător.


Ne implicăm în protejarea mediului înconjurător prin reciclarea deșeurilor

Dezvoltarea responsabilă a activității noastre e unul dintre obiectivele noastre de bază și subiectul unei strategii complexe, care urmărește scăderea amprentei noastre asupra mediului înconjurător și realizarea unor contribuții reale la protejarea lui. Pentru a o aplica în mod corect și eficient, aceasta trebuie implementată în toate segmentele de activitate, în parteneriat cu companii specializate în domeniu.

Spre exemplu, activitatea noastră generează lunar peste 200 de tone de deșeuri de carton și 25 de tone de deșeuri de plastic, care sunt predate unor reciclatori autorizați sau direct la fabricile de reciclare cu care am dezvoltat parteneriate pe termen lung. De asemenea, în urma modernizărilor sau reamenajărilor care au avut loc în magazinele noastre, toate echipamentele de vitrină și de mobilier înlocuite au fost preluate de procesatori autorizați de deșeuri electrice și electronice. Astfel, toate obiectele au fost descompuse în materii prime precum: fier, sticla, plastic etc.Pe lângă aceste lucruri, tot din dorința de a proteja resursele, mediul și comunitățile în care suntem prezenți, am stabilit o bună colaborare cu companiile specializate în gestionarea deșeurilor provenite de la ambalajele introduse pe piața. Astfel, peste 60% din aceste ambalajele sunt preluate. Iar asta nu e tot, prin intermediul parteneriatelor pe care le avem, realizăm sau susținem campanii de informare pentru conștientizarea publicului asupra importanței reciclării și a modurilor în care acest lucru poate fi făcut.


Punga de cumpărături BILLA, din hârtie

Punga de cumpărături din hârtie este un alt proiect prin care ne implicăm în protejarea mediului înconjurător și cu care te ajutăm și pe tine să faci acest lucru alături de noi. Dacă folosești pentru cumpărăturile tale punga de hârtie BILLA, poți contribui și tu, cheltuind doar 0.79 Lei, la menținerea unei planete sănătoase.


Senzori de iluminat în spațiile de depozitare

Tot pentru protejarea resurselor energetice și a reduce amprenta activității noastre asupra mediului înconjurător, am dezvoltat un program de dotare a magazinelor cu dispozitive cu întrerupere automată a iluminatului în încăperile de depozitare. Este un alt mod prin care reușim să economisim curent electric și să avem grijă de resursele mediului înconjurător!


Proiecte de responsabilitate socială

...

Țara noastră a devenit gazda brand-ului BILLA pe 4 februarie 1999, când au fost deschise porțile primului său magazin, în cartierul bucureștean Titan. În același an, BILLA a început să pătrundă și în provincie, ajungând în Constanța.În numai 5 ani, în 2004, numărul filialelor ajunge la 13, întărindu-și poziția de lider pe segmentul de supermarkuri din România. Tot în 2004 e lansată și prima marca proprie, „Clever”, care devine în scurt timp una dintre cele mai cunoscute mărci proprii din comerțul autohton.

Peste 6.300 de elevi din 25 de şcoli s-au înscris în competiţia pentru marele Trofeu "Şcoala Zero Waste".Noi ne-am implicat prin donarea de rechizite, dulciuri şi alte obiecte pentru şcoală pentru câștigătorii concursului. Au fost oferite 3 premii mari şi 7 menţiuni pentru cei mai activi elevi în colectarea deşeurilor. La final, toţi câştigătorii au primit din partea noastră o mulțime de cadouri.


Stare de bine

...

«Stare de bine» este un proiect realizat de Asociația Green Revolution, în parteneriat cu Coca-Cola Hellenic și BILLA România.

Proiectul a fost lansat pe 26 septembrie și susține un stil de viață sănătos. În cadrul acestui proiect, elevii cu vârste între 12 și 14 ani din 10 școli bucureștene, au aflat ce înseamnă o alimentație echilibrată, au primit sfaturi de nutriție și au învățat să adauge și activitatea fizică în programul zilnic pentru îmbunătățirea calității vieții, stării fizice și mentale.

Este important de știut că prin adoptarea unui stil de viață sănătos din copilărie și până la cea mai înaintată vârstă, se pot preveni și trata diverse boli, iar acest stil presupune nu doar o alimentație echilibrată, ci și o activitate fizică adaptată ficărei vârste.

De asemenea, o persoană are nevoie de toate principiile nutritive pentru menținerea stării de echilibru: proteine, glucide, lipide, la care se adaugă apa, mineralele, vitaminele și fibrele alimentare, toate preluate din surse naturale și nu din cele sintetice.

Studiile de nutriție ne arată că o dietă bogată în pește și cărnuri slabe, legume, fructe, cereale integrale, semințe și nuci, cu un consum redus de carne roșie și alimente procesate, începută încă din copilărie, este alegerea potrivită pentru un corp sănătos, puternic, care poate lupta împotriva bolilor.

În România, conform datelor de la Institutul Național de Sănătate Publică, în ultimii 10 ani, din cauza adoptării unor obiceiuri alimentare proaste și în absența unei educații alimentare corespunzătoare, numărul de cazuri de obezitate în randul elevilor s-a dublat. Un alt raport arată că 60% dintre copiii și adolescenții din țara noastră nu au un aport zilnic adecvat de fructe și legume.

În acest context, proiectul a avut ca țintă încurajarea elevilor în sensul adoptării unui stil de viață sănătos, dar și creșterea conștientizării și oferirea de sprijin pentru autoritățile din România. Mesajul a fost transmis și către părinți și profesori, astfel crescând interesul acestora pentru o alegere mai bună a alimentelor și conștientizării importanței acestora.

Proiectul “Stare de bine” s-a desfășurat în 10 școli din București, presupunând organizarea a 5 evenimente la care au avut acces peste 1.000 de copii. În perioada 03 octombrie – 14 noiembrie, elevii au învățat care sunt beneficiile unei alimentații echilibrate și s-au implicat în activități distractive de gătit, dar și în activități sportive.

Fiecare eveniment a avut o durată de 3 ore și următoarele etape:

  • Împărțirea copiilor în 3 grupe de câte 25-30 și distribuirea lor pe activități: gătit, nutriție și sport. O dată la fiecare oră, grupele se rotesc;
  • Prezentarea și prepararea felurilor de mâncare cuprinse în meniu;
  • Ora de nutriție;
  • Activități sportive.

Toate aceste activități au fost urmărite și de specialiști în bucătărie, nutriție și sport.

Astfel, preparatele din meniu au fost pregătite sub atenta supraveghere a lui Victor Nemeș, unul dintre cei mai apreciați concurenți bucătari de la MasterChef, pasionat de mâncarea sănătoasă.

Medicul Șerban Damian, specialistul în nutriție, împreună cu Cătălina Cuparencu, vor oferi cele mai bune sfaturi despre cum poți alege o dietă echilibrată încă din copilărie, pentru un corp sănătos, puternic și care poate lupta împotriva bolilor.

Activitățile sportive au fost lăsate în grija antrenorilor de la World Class, care au pregătit un complex de exerciții potrivite pentru vârsta copiilor.


Vino la noi!
Vino la noi!
Vino la noi!
Vino la noi!